DJOY Icon

Shakshuka

Deze maaltijd zonder vlees, maak ik thuis bijna elke week wel een keertje. Is heerlijk met rijst of met Turks brood.

Recept: voor 2 personen (of voor 2x)

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden:

  • 2 Puntpaprika’s
  • 4 Tomaten
  • 1 Rode ui
  • 1 Teentje knoflook
  • Verse peterselie
  • 1 Klein blikje tomatenpuree
  • ½ eetlepel tijm
  • ½ eetlepel paprika poeder
  • ¼ eetlepel cayennepeper
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Stuk feta kaas (ongeveer een halve plak)
  • 4 eieren
  • Turks afbakbrood, of vers bij de Turkse bakker vandaan
  • Wokpan of grote koekenpan met deksel

Bereidingswijze:

  • Bak het Turks brood af, volgens de verpakking
  • Snijd de puntpaprika en de tomaten in (grove) stukken.
  • Fruit de ui en de knoflook een paar minuten.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe, en bak deze 2 minuten mee. Zo verdwijnt de bittere smaak van de puree.
  • Voeg alle kruiden toe en roer goed door.
  • Daarna voeg je de in stukjes gesneden paprika en tomaat, het water en de balsamicoazijn toe.
  • Laat dit even 10 minuten staan met een deksel op de pan.
  • Daarna maak je kleine kuiltjes in het groentemengsel. Breek dan in ieder kuiltje een ei. En laat nog 8 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Als de eitjes gaar zijn, voeg je de gesneden verse peterselie toe, en verkruimel je de feta kaas erboven. Breng evt nog op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de shaksuka met het brood.

Eet smakelijk!

Shakshuka

Categorie

Recepten > Diner

Type content

Gratis

2 reacties

  1. Hi.
    Dit is gisteravond gemaakt! Het was echt heerlijk! Dit houden we erin. 1x per week geen vlees is wat we al een poosje doen maar deze recept is een welkom aanvuling.

    1. Ooo zo heerlijk is dit recept he! Vinden wij hier thuis ook. Je kunt het ook met rijst eten trouwens of zoete aardappels uit de oven. Fijn te lezen dat jullie er ook zo van genoten hebben!

Geef een reactie

Ontvan mijn gratis e-book 'Kom weer in balans'

 

dit veld niet invullen s.v.p.