Recept voor een bijgerecht, een beetje afhankelijk van wat je nog meer serveert, is dit voor ongeveer 4 tot 6 personen.
Bereidingstijd: 15 minuten
Wat heb je nodig:
• 2 komkommers
• 1 plak feta
• Granaatappelpitjes (een bakje of ook heel handig uit de vriezer)
• Geroosterde pistachenootjes
• Verse dille
• 2 eetlepels appelazijn
• 2 eetlepels olijfolie
• Klein beetje honing
• Peper & zout
Hoe maak je het:
• Snijd de komkommer in de lengte door 2, en snijd dan in dunne plakjes. Doe ze daarna in een grote schaal of kom.
• Doe daarbij de granaatappelpitjes en brokkel de feta er over heen.
• Snijd of knip de dille fijn en doe dit erbij in de schaal of kom.
• Maak een dressing van de appelazijn, olijfolie, honing en peper/zout en doe dit er ook bij.
• Hak de pistachenootjes. Je kunt deze er meteen overheen doen, als je kort daarna de salade gaat serveren. En anders zet je de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast en doe je net voordat je deze gaat gebruiken, de nootjes erover heen. Anders worden ze namelijk zacht.
• Hussel alles even goed door elkaar en klaar is je frisse BBQ salade hoor!
Eet smakelijk 🏖️