Recept: voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig:
Bij dit recept zijn de hoeveelheden, zoveel als dat jij zelf lekker vindt. Ik zal wel een indicatie aangeven, zoals ik het zelf doe, maar voel jezelf vrij om aan te passen.
- Basmati rijst 100 gram (ongekookt afgewogen)
- Wat ijsbergsla
- Een halve komkommer
- 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels kwark
- Het liefste verse peterselie, en gedroogd kan anders ook
- Bosje radijsjes
- 1 Avocado
- 150 gram Edamame/soja bonen
- Nori snack (Saitaku)
- 250/300 gram Zalmfilet
- Peper, zout, dille vers of gedroogd
- Poké dressing met geroosterde sesam, ik gebruik dit van Red Phoenix. Je kunt deze saus ook zelf maken. Zie hiervoor dit recept
- Wat cherry tomaten
- 2 eetlepels witte wijn azijn & 1 eetlepel suiker
Hoe maak je het: - Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
- Kruid de zalm met peper, zout en dille
- Bak de zalm in wat olijfolie op middelhoge temperatuur, zodat de zalm rustig gaart
- Ondertussen rasp je de komkommer (of snij in kleine stukjes of schaaf met de kaasschaaf dunne plakjes), maak de radijs schoon en snijd in dunne plakjes, snij wat sla fijn (of je hebt dit kant en klaar gekocht in een zakje), schil de avocado en snijd in kleine stukjes, snij de cherry tomaatjes klein
- Doe de komkommer, samen met de mayonaise, kwark, wat peper/zout en wat fijngesneden verse peterselie in een kom en roer goed door
- Leg dan alles op een bord, of doe in een bowl
- Als de rijst klaar is, doe je in een kopje de azijn en suiker, en voeg je dit toe aan de warme rijst. Roer goed door.
- Schep ook wat rijst op het bord, of in de bowl.
- Als laatste schep je de gebakken zalm erbij, heel of in stukjes en doe je er nog naar smaak wat gebroken nori snacks overheen
- De saus doe ik altijd over het hele bord, helemaal als allerlaatste.
N’Djoy
Liefs van Samenta